Prikbord van Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg

Ontdek de 4 oproepen van je buren

Gevraagd
Meedoen

AUTOMAATJE VOOR Randenbroek Schuilenburg

Houd je van autorijden en geniet je van sociale contacten? Zoek je flexibel vrijwilligerswerk, naast andere bezigheden? Meld je dan aan als chauffeur!ANWB AutoMaatje Amersfoort is een vervoersservice waarbij vrijwilligers met hun eigen auto, minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren.

ANWB Automaatje Amersfoort is een onderdeel van de Stichting Maatschappelijke Mobiliteit Amersfoort. De Stichting heeft als doel mensen met een mobiliteitsvraag te helpen door hen in contact te brengen met een vrijwillige chauffeur én daardoor het bevorderen van sociale verbanden in de samenleving.

Omschrijving

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Werkzaamheden

Als vrijwillige chauffeur help je plaatsgenoten uit eigen omgeving weer op weg. Zij kunnen zelf moeilijk de deur uit omdat ze minder mobiel zijn en geen redelijk alternatief hebben. Je vervoert met je eigen auto en loopt mee ter ondersteuning of voor de gezelligheid als dat gewenst is. De ritjes variëren van samen boodschappen doen, tot een bezoek aan het ziekenhuis of dokter. Of gewoon een gezellig ritje naar de hei. We zijn een gezellig netwerk van enthousiaste vrijwilligers en een grote groep leuke deelnemers die we helpen hun wereld weer te vergroten. Je inzet is afhankelijk van wanneer je kan rijden. Dit bepaal je zelf. Dat kan variëren van een aantal ritten per week tot een ritje per maand.

 Wij vragen:

 • Een geldig rijbewijs B
 • Een vrijwilliger die in het bezit is van een eigen auto (APK gekeurd en verzekerd)
 • Een Inzittendenverzekering, of bereid deze af te sluiten
 • Een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Een vrijwilliger die graag anderen heel blij maakt

 

Wij bieden:

 • Een gezellig en sociaal maatschappelijk betrokken team
 • Een onkostenvergoeding van 35ct/km
 • Flexibel vrijwilligerswerk, die je zelf kan plannen naast andere bezigheden
 • Deelname aan bijeenkomsten met alle vrijwilligers van ANWB AutoMaatje om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen
 • Deelname aan korte cursussen, workshops of andere activiteiten

Bezorg je mensen ook graag een glimlach en een toffe dag? Reageer dan op deze vacature om je aan te melden als vrijwilliger. Kijk op www.automaatje-amersfoort.nl voor meer informatie.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

 1. Er volgt een kennismakingsgesprek.
 2. Na de kennismaking wordt een VOG voor je aangevraagd als je die nog niet hebt.
 3. Na ontvangst van het VOG volgt het startgesprek en de aanmelding.
 4. Je ontvangt het startpakket en je kan aan de slag als chauffeur!

WAT VRIJWILLIGERS NODIG HEBBEN:

 • Verklaring Omtrent Gedrag
 • Beheersing van het Nederlands

Gevraagd
Meedoen

MATCHMAKERS VOOR AUTOMAATJE AMERSFOORT

Op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie vol contact met mensen die je blij mag maken? Kom ons versterken en word Matchmaker van ANWB Automaatje Amersfoort!

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING

Met ANWB Automaatje blijven minder mobiele plaatsgenoten langer mobiel en blijven ze deel uitmaken van het maatschappelijk verkeer. Het principe is eenvoudig: inwoners worden tegen een kleine vergoeding door vrijwilligers mét een eigen auto, vervoerd en begeleid. De Matchmaker brengt deelnemer en chauffeur bij elkaar. De vrijwillige chauffeurs doen meer dan auto’s besturen. Bij een bezoek aan het ziekenhuis is soms een arm nodig en bij boodschappen doen soms een sterk paar armen. Of tijdens de rit een luisterend oor. Dat maakt het werk als chauffeur voor Automaatje ook zo leuk en interessant en geeft de deelnemer een vertrouwd gevoel. De matchmaker weet dat als geen ander. Hij of zij brengt beide partijen bij elkaar, kent na verloop van tijd de deelnemers én de chauffeurs en maakt op basis van de ervaringen én via een ons computersysteem de best mogelijke match. En als de rit gereden is, belt de matchmaker nog even na of alles naar wens verlopen is. Dat is wat we bedoelen met echt contact hebben met mensen én ze blij maken!

 Werkzaamheden

In een enthousiast team van matchmakers, ben je samen de verbinder. Je hoofdtaken zijn: telefonie, bemiddeling en relatiebeheer:

 1. De telefonie; van 09:00-12:00 door de week, kunnen deelnemers bellen om een ritje aan te vragen en gelijk een praatje maken. Je bent voor 1 ochtend aanspreekpunt.
 2. De bemiddeling; aangevraagde ritten moeten gekoppeld “gematcht” worden met een chauffeur. Het softwaresysteem helpt en geeft aan wie het beste zou passen. Jij belt de chauffeur, maakt de afspraak en bevestigd dit aan de deelnemer.
 3. Relatiebeheer; daarnaast hou je contact met chauffeurs en deelnemers en beantwoord je vragen. AutoMaatje is een gezellig netwerk van 'goede buren' waar deelnemers op terug kunnen vallen en waar we naar elkaar omzien.

De software van Automaatje helpt de matchmakers met het uitvoeren van hun taak. Afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid, kan je 1 of 2 ochtenden in de week aan slag, of als flexibele invaller. De matchmakers werken vanuit huis. 

Wij vragen:

 • Je bent 1 vast dagdeel in de week voor 3 tot 4 uurtjes beschikbaar (of als flexibele invaller)
 • Je kan goed met een computer, email en eenvoudige software omgaan, ervaring met Word en Excel is een pré
 • Je kan zelfstandig werken, bent dienstverlenend, hebt interesse in anderen en bezorgt mensen graag een glimlach
 • Je vindt het leuk om te bellen met de deelnemers en vrijwilligers en hen aan elkaar te koppelen
 • Je bent in het bezit van een mobiele telefoon en computer.

Wij bieden:

 • Een gezellige en sociaal maatschappelijk betrokken team
 • Een eventuele onkostenvergoeding voor gemaakte kosten om de functie uit te voeren
 • Deelname aan bijeenkomsten met alle vrijwilligers van ANWB AutoMaatje en AutoMaatje Amersfoort om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen
 • Deelname aan korte cursussen, workshops of andere activiteiten via de vrijwilligersacademie van Indebuurt033.

Bezorg je mensen ook graag een glimlach en een toffe dag? Bel met ANWB AutoMaatje Amersfoort op 06-53700784 of mail automaatje.amersfoort@gmail.com om je aan te melden als vrijwilliger.  

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

 1. Er volgt een kennismakingsgesprek.
 2. Wil je graag starten, dan is een goedgekeurd VOG (Verklaring omtrent gedrag) verplicht.
 3. Je krijgt een training over de software van ANWB AutoMaatje en wordt goed begeleid tijdens het inwerken door zowel de coördinator als collega matchmakers.

WAT VRIJWILLIGERS NODIG HEBBEN

 • Verklaring Omtrent Gedrag
 • Beheersing van het Nederlands

Aangeboden
Ontmoeten

Het Trefpunt Operahuis is weer OPEN!

Na de afbraak van het Operaplein heeft het Trefpunt Operahuis eindelijk weer een (tijdelijke) eigen plek op het Ariaplein (PortaCabin). Kom gezellig binnen tijdens onze inloopmiddagen op maandag, woensdag en donderdag voor een praatje, kopje koffie of thee. Er vinden op dinsdag, woensdag en donderdag ook activiteiten plaats die door bewoners en voor bewoners georganiseerd worden, zie ook de agenda op deze website.

De komende tijd gaan we, samen met Elisabeth Groen, een groenstrook en terras aanleggen rondom de PortoCabin. Vanaf mei 2023 gaan we, als het terras klaar is, beginnen met wekelijks een koffieterras op de vrijdagochtend, waar iedereen gezellig bij kan aansluiten.

Eind maart zal er een feestelijke opening plaatsvinden. Meer informatie over de invulling hiervan volgt zo snel mogelijk.

Wees welkom voor meer informatie of sluit aan bij een van onze bestaande activiteiten.

De bouw is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort, Oranje Fonds, de Alliantie en het Buurtbudget Randenbroek-Schuilenburg

Gevraagd
Helpen

Entree zoekt een penningmeester

Stichting Ontmoetingscentrum Entree Amersfoort in de wijk Randenbroek is een ontmoetings- en activiteitencentrum waar mensen kunnen deelnemen aan o.a. Nederlandse les, huiswerkbegeleiding voor kinderen, kookles en naailes. Ook kunnen mensen binnenlopen voor hulp bij b.v. contact met instanties, brieven lezen en schrijven e.d.

Entree staat open voor iedereen, maar de meeste mensen die bij Entree binnenkomen, zo’n 90 volwassenen en ook 90 kinderen, hebben een migratie achtergrond, vaak een minder dan gemiddelde kennis van de Nederlandse taal en samenleving. Zij komen uit alle wijken in Amersfoort.

Er zijn ruim 85 vrijwilligers, 2 tot 5 stagiaires betrokken bij Entree, er zijn 2 betaalde parttime coördinatoren.

Wat heeft Ontmoetingscentrum Entree de nieuwe bestuurder te bieden?

Bij kunnen dragen aan ontwikkeling van anderen, wat een goed gevoel geeft. Het werken in een fijn team en dito sfeer.

Profiel van de penningmeester voor Entree

·        Heeft goed financieel inzicht en ervaring in het werken met cijfers.

·        Heeft bestuurlijke ervaring, liefst in een non-profit organisatie.

·        Kan zich vinden in de missie en visie van Entree.

·        Onderschrijft de werkwijze van Entree.

·        Heeft bij voorkeur ervaring c.q. affiniteit met het onderwijs.

Taken van de penningmeester

·        Is verantwoordelijk voor het financiële en administratieve deel van de organisatie

·        De taken zijn erop gericht om de financiën van de organisatie te regelen, het op orde houden van de cijfers, verslagen en overzichten

·        Het aanvragen van subsidie of sponsorgelden en het verantwoorden van deze gelden bij de betreffende instanties

·        Het bewaken van het financieel haalbaar zijn van de plannen

* Het vertalen van het beleid naar een financieel overzicht

Wij zijn op zoek naar een functionaris die zich voor langere tijd wil verbinden aan Entree. De tijdsinvestering is ongeveer 10 uur per maand.

Voor meer informatie over Entree kunt u via de mail contact opnemen met Toos de Ree van het bestuur van de stichting of verwijzen wij u graag naar onze website: www.entree.jouwweb.nl. Entree is gevestigd op de Haydnstraat 26a in Amersfoort.

stichtingontmoetingscentrum@gmail.com

033 7520045 06 51871138

Zoom