Prikbord van Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg

Ontdek de 5 oproepen van je buren

Aangeboden
Meedoen

Kleurrijk Wandelen

Iedere dinsdag, donderdag en vrijdag ochtend vanaf 11.00 uur 0,15 min./ 0,30 min of 0,60 minuten wandelen vanuit wijkcentrum Klokhuis.

Aangeboden
Ontmoeten

Buitenkast Randenbroek

Buitenkast Randenbroek

Beste bewoners en lieve kinderenvan Randenbroek:

We kunnen aan de slag! Een nieuw Buitenkast in het Klokhuis!

 

• Wie zijn wij?

Indebuurt033 biedt in Buitenkasten aan in verschillende wijken in Amersfoort.

• Wat doen wij?

Een Buitenkast is een speelplaats waar kinderen veilig kunnen spelen. Er is een locatie met een ruime keuze aan speelgoed en spelletjes. Vanuit de Buitenkasten worden er ook verschillende themabijeenkomsten voor bewoners georganiseerd.

• Waar kan je ons vinden?

De Buitenkast Randenbroek zal komen in het prachtige Klokhuis, aangrenzend aan de Speeltuin.

 

Gevraagd
Helpen

Beytna zoekt vrijwilligers

Voor onze interculturele ontmoetingscentrum Beytna zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om ook iets te betekenen voor het welzijn van de ouderen dan ben je van harte welkom in ons enthousiaste team.

We zijn op zoek naar:

  • gastheren/gastvrouwen
  • activiteitenbegeleider
  • administratieve ondersteuning/secretarieel
  • bewegingsbegeleiders

en mocht je zelf een idee hebben om een leuke activiteit te organiseren of gewoon een luisterend oor bieden, ook dan ben je van harte welkom.

Prijs

Gratis
Gevraagd
Helpen

Gezocht: chauffeur ouderenvervoer

Ben jij op zoek naar een leuke vrijwilligers job waarin ouderen centraal staan? Ben je een sociaal, geduldig en dienstverlenend type? Dan heeft Beytna voor jou misschien de vrijwilligersbaan die bij je past.

Als chauffeur in het ouderenvervoer zorg je ervoor dat de ouderen met een handicap en/of een verstandelijke beperking in onze volledig elektrische bus veilig en op een verantwoordelijk manier naar ons interculturele senioren ontmoetingscentrum of naar huis worden. Natuurlijk zorg je dat eventuele hulpmiddelen zoals een rollator of rolstoel op een veilige manier worden meegenomen.

Daarnaast is eventuele communicatie met verzorgers en/of mantelzorgers een belangrijk aspect, jij bent de brug tussen huis en de vrijwilligers van het ontmoetingscentrum.

Functie eisen:

- Je ben in het bezit van een geldig rijbewijs B met ruime rijervaring

- Je bezit over goede contactuele eigenschappen

- Je hebt begrip voor de leefwereld van interculturele ouderen

- Je bent flexibel inzetbaar (Geen weekenden)

- Wij vragen om een V.O.G.

Wij bieden:

- Een verantwoordelijke functie in een kleine organisatie

- Vrijwilligersvergoeding

- Een open en informele werksfeer met leuke vrijwilligers

Is je interesse gewekt?

Neem contact met ons op, wij kijken uit naar je reactie.

Gevraagd
Helpen

huiswerkbegeleider een op een gezocht!

Hallo lieve buurtbewoners, bij ontmoetingscentrum Entree helpen vrijwilligers kinderen individueel, zodat ze beter op school kunnen meekomen. Als je een uur per week beschikbaar bent, kun je ons al uit de brand helpen. Kom je ons team enthousiaste vrijwilligers versterken, of ken je iemand die dit leuk zou vinden?

We horen het graag!

Help jij een kind met lezen, woordenschat, verhaaltjessommen en wereldoriëntatie? We zoeken een vrijwilliger vanaf een uur in de week! De kinderen die bij Entree komen, hebben vaak het Nederlands niet als moedertaal. Help jij een kind om vorderingen te maken en zelfvertrouwen op te bouwen?

Wat ga je doen? 

Wie helpt onze kinderen (uit de hele stad) die kampen met een achterstand op het gebied van woordenschat en begrijpend lezen, maar ook redactiesommen? Vrijwilligers werken bij Entree individueel een uur met een schoolkind. Veel kinderen zijn hier wel geboren, maar Nederlands is niet de spreektaal thuis. Sommige kinderen zijn later naar Nederland gekomen en moeten nog een inhaalslag maken. Bij Entree zijn lange wachtlijsten van kinderen die graag een extra steuntje in de rug krijgen. Kom jij ons team enthousiaste vrijwilligers versterken?

Deze leerlingen kunnen goed hulp gebruiken bij het beter leren van de Nederlandse taal. Ze missen een deel woordenschat en kennis van Nederland, om teksten in de klas goed te kunnen begrijpen. Met een uur per week kun je al een hoop betekenen en de kinderen op weg helpen.

Ben jij geduldig, heb je evt. enige ervaring met hulp aan kinderen bij het schoolwerk? 

Vind je het leuk om deel uit te maken van een team van meer dan 75 vrijwilligers, die vanuit een klein buurthuis in de wijk Randenbroek tientallen volwassenen en 79 kinderen helpen met taal, huiswerk, e.d.?

Dan maken we graag kennis met je.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen, met de activiteiten die Ontmoetingscentrum Entree aanbiedt.

www.entree.jouwweb.nl 033 7520045 06 5187 1138

ontmoetingscentrum@gmail.com

Haydnstraat 26a, Amersfoort

Zoom