Kunstproject: 'Signs' - verkeersborden

non-profit organisatie
Kunst
Ontmoeten
Cultuur
Buurtinitiatief

Beste inwoners van Randenbroek en Schuilenburg,

Mijn naam is Joanneke Meester, ik ben een beeldend kunstenaar en ik werk aan projecten in de openbare ruimte.

Ik ben uitgenodigd door de Gemeente Amersfoort om in de wijken Randenbroek en Schuilenburg het kunstproject 'Signs' uit te voeren. 'Signs' bestaat uit opvallende gele verkeersborden waarop ik teksten heb geplaatst die geïnspireerd zijn door plekken in jullie buurt.

Misschien hebben jullie er al een paar opgemerkt?

Deze borden en de teksten die erop staan, hebben een speciale band met de plek waar ze zijn geplaatst. Ze zijn bedoeld om emoties en gedachten op te roepen. Bij elk bord kun je jezelf afvragen wat de tekst met je doet. Hoe voel je je? Waar denk je aan? Wat betekent deze tekst voor jou? En waarom denk je dat dit bord juist hier is geplaatst?

Bij dit project hoort een ROUTEKAART met een plattegrond waarop alle 14 borden zijn aangegeven. Je kunt de teksten of een reactie op de teksten noteren die je tegenkomt terwijl je de route volgt. Met de routekaart kun je van tevoren je eigen route plannen, maar je kunt je ook laten verrassen!

Op de kaart staat ook een SELFIE-uitdaging. Je kunt anderen uitdagen om de route te lopen door je beste selfie te maken met een bord en je reactie te mailen naar tijdvoor@amersfoort.nl. Deze selfies worden vervolgens gepubliceerd op de websitepagina: www.tijdvooramersfoort.nl

Vanaf vrijdag 15 september kun je de routekaarten gratis ophalen bij Wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2, www.klokhuisamersfoort.nl Je kunt de kaart ook downloaden en printen via tijdvooramersfoort.nl (kunstproject-signs). De hele route is afhankelijk van hoe je hem loopt ongeveer 8 km.

Dit project is te bewonderen in jullie wijken tot halverwege december 2023.

Als je je ervaringen met het kunstproject op een persoonlijke manier wilt delen, moedig ik je van harte aan om dat te doen via het onderstaande contactformulier.

Ik hoop dat jullie veel plezier en verdieping ervaren met het project.

Met vriendelijke groet,

Joanneke

Voor meer informatie over mijn kunstprojecten, kun je een kijkje nemen op: www.joannekemeester.nl

P.S. 'Signs' is een groeiend project en is eerder tentoongesteld tijdens evenementen zoals de Kunstmanifestatie KadS (kunst aan de Schinkel), in het centrum van Heerlen tijdens Alzheimer Werelddag, op het LowLands-muziekfestival en op de Sculptuur bi├źnnale van ArtZuid in Amsterdam. Tijdens ArtZuid werd 'Signs' zelfs uitgeroepen tot Kunstwerk van de Week door de Volkskrant.

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/verrassende-verkeersborden-om-de-dolende-mens-een-stem-te-geven~b97cb220/

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk