Basistraining vreedzame wijk

Sociaal
4 april 2022

In Liendert & Schuilenburg bouwen we aan een wijk waarin ouders, scholen en buurten samen opvoeden en met elkaar in gesprek gaan over hoe ze dat samen doen. En waar de ambitie verder gaat dan onze kinderen te laten opgroeien in een positief klimaat. Waar we de ambitie hebben dat deze kinderen opgroeien tot de actieve burgers. Juist door daar nu al mee te spelen en oefenen. Iedereen die actief is op gebied van jeugd, jongeren en ouders/bewoners in Liendert & Schuilenburg is van harte uitgenodigd om deel te nemen.

In de basistraining Vreedzame Wijk kijken wij naar wat de kinderen op (Vreedzame) scholen leren over gedrag, veiligheid, verantwoordelijkheid voor de omgeving en het omgaan met conflicten. Zodat wij als volwassenen op dezelfde manier kunnen reageren en hen daarbij helpen. Hoe mooi is het als er steeds meer plekken in de wijk komen waar kinderen maar ook wij zelf kunnen oefenen met democratische vaardigheden.

Ook krijg je handige tips waardoor het contact met kinderen makkelijker wordt. Of dit nu thuis is, bij de sportclub, in het buurthuis of op het speelplein.

 De basistraining bestaat uit 3 dagdelen.

Aan deelname zijn geen extra kosten verbonden; de gemeente Amersfoort onderschrijft het belang van het bouwen aan een samenhangend positief pedagogisch klimaat in de wijken en maakt de training in samenwerking met indebuurt033 mogelijk.

De trainingen worden gegeven door Petra Jongerius, stichting Dock Utrecht en ondersteund door Suzanne Toussaint en Saida Tesaguaguin van Indebuurt033. 

 We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze training.

Basistraining ochtend: 

- Ma  9 mei 2022, 09.30 – 12.00

- Ma 23 mei 2022, 09.30 – 12.00

- Ma 30 mei 2022. 09.30 – 12.00

 Locatie: Sportcomplex Amerena, De Velduil 2, Amersfoort

Aanmelden vóór 26 april 2022 per mail via :  suzanne.toussaint@indebuurt033.nl of saida.tesaguaguin@indebuurt033.nl  

Wie

Kinderen
Jongeren

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Saïda:

Saïda Tesaguaguin
Contactpersoon
-5