Mobiel Terras

bewonersinitiatief
Bijeenkomsten

Ziet u een klein rood autootje bij u in de wijk verschijnen? Ziet u vervolgens dat er een terras wordt opgezet? Dan kunt u er zeker van zijn dat het Mobiel Terras uw wijk bezoekt!

Het autootje heeft alles aan boord om een gezellig terras neer te zetten. 16 tot 36 Stoelen, 4 tafels en spullen die gebruikt kunnen worden uit de buurtbox (nieuw concept)

Wij komen u trakteren!

U bent als wijkbewoner van harte welkom om aan te schuiven op het terras. Genieten van een kopje koffie en een babbeltje maken met uw buren en medebewoners.

Een prima gelegenheid om met elkaar in gesprek te raken en elkaar te leren kennen. Zo wordt het Mobiel Terras een ontmoetingspunt in de wijk.

De bedoeling van dat gesprek kan van alles zijn maar is vooral elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Te vaak gebeurt het dat bewoners in de straat en buurt elkaar regelmatig tegenkomen maar elkaar niet kennen terwijl zij dat misschien wel zouden willen. Het mobiel terras kan daar een beetje bij helpen. Dat gesprek kan ook gaan over zaken die in de buurt plaatsvinden en waar men met elkaar iets aan wil doen. Het mobiel terras wordt dan een locatie waar men plannen smeedt. Het is aan de bewoners zelf om daar vorm aan te geven.

Naast de spontane terrasjes in de wijk, zijn er nog verschillende andere mogelijkheden waarvoor het Mobiel Terras ingezet kan worden door wijkbewoners of groepen.

Het Mobiel Terras kan ingezet worden bij feesten en evenementen in de wijk, maar kan ook dienen als een ontmoetingsplek voor jongeren.

Ook gaat het Mobiel Terras langs bij de scholen, om zo kinderen mee te laten denken over wat zij belangrijk vinden in hun buurt. Daarnaast kan het Mobiel Terras ook ingezet worden door bewonersorganisaties, bewonerscommissies, buurtgroepen en bijvoorbeeld de gemeente.

Kortom, mogelijkheden genoeg met het Mobiel Terras!

Het Mobiel Terras wordt door vrijwilligers en wijkbewoners bemand. Vanwege het grote succes rijdt het Mobiele Terras nu het hele jaar door(ook in de (school)vakanties).

Voor wie: Wilt u het Mobiel terras graag reserveren voor een buurtactiviteit of wilt u dat het Mobiel Terras ook uw wijk trakteert? Plannen, ideeën? Wij horen dit graag!

Standaard bij het Mobiel terras: 16 stoeltjes, 4 tafeltjes (na de restauratie is ook de capaciteit van het inventaris veranderd en er kunnen nu 36 stoelen in, de bak heeft nu aan twee zijde een aanrecht. Die bak kan eruit geschoven worden.

Eventuele anderen spullen zijn op aanvraag mogelijk. ( Gaan via de Buurtbox, kijk bij organisaties-(Kruiskamp-Koppel)-Buurtbox wat er te lenen is:

https://www.samenindebuurt033.nl/organisaties/5700/de-buurtbox

Nieuw project in Kruiskamp is de Buurt Box, een ruimte vol spullen voor een buurtfeestje, daar kunnen evt. parasols, partytenten e.d. uit geleend worden. Dit soort dingen kunnen ook via de chauffeur geregeld worden.

Voor buurtfeesten e.d. is het terras verkrijgbaar met bovengenoemde standaard uitrusting voor €25.

Wie

Kinderen
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met WillemTell:

WillemTell
Contactpersoon
10