Buurtbudget

bewonersinitiatief
Buurtinitiatief

Buurtbudget: geld voor wensen van buurtbewoners

Welkom op de website van het Buurtbudget Randenbroek-Schuilenburg!

Vanaf nu kun je een aanvraag doen.

Na 1 oktober wordt je aanvraag beoordeeld en krijg je zo snel mogelijk te horen of je aanvraag goedgekeurd is. Uitzondering is voor een buurtfeest: dien je de aanvraag in voor de eerste van de maand dan krijg je binnen 14 dagen te horen of deze goedgekeurd wordt. Bekijk aan welke voorwaarden een aanvraag moet voldoen. Zie daarvoor de spelregels onder "Aanvragen".

Wil je een activiteit organiseren voor en met bewoners in de wijk? Bijvoorbeeld een straatfeest, voetbaltoernooi, schoonmaakactie, klussendienst, kunst in de wijk, het opknappen van een speelplek of het vullen van plantenbakken? Vraag dan steun uit het buurtbudget! 

Onder de knop “Aanvragen” vindt je informatie over het aanvragen van buurtbudget in Randenbroek-Schuilenburg. Als je activiteit voldoet aan de spelregels, kun je een vergoeding krijgen van de kosten.

Kom in actie en help mee om van Randenbroek-Schuilenburg een nog socialere en mooiere wijk te maken!

Buurtbudget Gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort stelt voor iedere wijk in Amersfoort jaarlijks subsidie beschikbaar om de leefbaarheid in een wijk te vergroten: het zogenaamde buurtbudget.

De verdeling van het buurtbudget wordt gedaan door de Buurtbudget commissie (BBC) van elke wijk.

De BBC van Randenbroek-Schuilenburg werkt samen met de Stichting Bewonersinitiatieven Randenbroek-Schuilenburg (BRES). Deze stichting steunt bewonersinitiatieven en functioneert als het ware als boekhouder voor de BBC. Jij hebt bij de aanvraag alleen te maken met BBC. De uitbetaling doet BRES. 

Het buurtbudget is bedoeld voor bewonersinitiatieven die:

  • de leefbaarheid in de buurt vergroten, of
  • bewoners dichter bij elkaar brengen (versterking sociale samenhang)

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

BuurtbudgetCommissie
Contactpersoon

Neem contact op met :

12