Huiswerkbegeleider een op een gezocht

Sociaal
14 december 2021

Hallo lieve buurtbewoners, bij ontmoetingscentrum Entree helpen vrijwilligers kinderen individueel, zodat ze beter op school kunnen meekomen. Als je een uur per week beschikbaar bent, kun je ons al uit de brand helpen. Kom je ons team enthousiaste vrijwilligers versterken, of ken je iemand die dit leuk zou vinden?

We horen het graag!

Help jij een kind met lezen, woordenschat, verhaaltjessommen en wereldoriëntatie? We zoeken een vrijwilliger vanaf een uur in de week! De kinderen die bij Entree komen, hebben vaak het Nederlands niet als moedertaal. Help jij een kind om vorderingen te maken en zelfvertrouwen op te bouwen?

Wat ga je doen? 

Wie helpt onze kinderen (uit de hele stad) die kampen met een achterstand op het gebied van woordenschat en begrijpend lezen, maar ook redactiesommen? Vrijwilligers werken bij Entree individueel een uur met een schoolkind. Veel kinderen zijn hier wel geboren, maar Nederlands is niet de spreektaal thuis. Sommige kinderen zijn later naar Nederland gekomen en moeten nog een inhaalslag maken. Bij Entree zijn lange wachtlijsten van kinderen die graag een extra steuntje in de rug krijgen. Kom jij ons team enthousiaste vrijwilligers versterken?

Deze leerlingen kunnen goed hulp gebruiken bij het beter leren van de Nederlandse taal. Ze missen een deel woordenschat en kennis van Nederland, om teksten in de klas goed te kunnen begrijpen. Met een uur per week kun je al een hoop betekenen en de kinderen op weg helpen.

Ben jij geduldig, heb je evt. enige ervaring met hulp aan kinderen bij het schoolwerk? 

Vind je het leuk om deel uit te maken van een team van meer dan 75 vrijwilligers, die vanuit een klein buurthuis in de wijk Randenbroek tientallen volwassenen en 79 kinderen helpen met taal, huiswerk, e.d.?

Dan maken we graag kennis met je.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen, met de activiteiten die Ontmoetingscentrum Entree aanbiedt.

www.entree.jouwweb.nl 033 7520045 06 5187 1138

ontmoetingscentrum@gmail.com

Haydnstraat 26a, Amersfoort

Wie

Kinderen
Jongeren

Contact

Margriet van der Heijden
Contactpersoon

Neem contact op met Margriet:

-14