Activiteiten van Randenbroek - Schuilenburg - Stoutenburg

Ontdek welke speciale activiteiten er in de wijk zijn

Vervoersdiensten

ANWB AUTOMAATJE AMERSFOORT

Ben je zelf minder mobiel en voor jouw vervoer afhankelijk van anderen? En moet je daardoor teveel thuisblijven?

Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen!

ANWB AutoMaatje Amersfoort is voor inwoners van de gemeente Amersfoort die minder mobiel zijn en geen redelijk vervoersalternatief hebben. Zij kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje Amersfoort. ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Jouw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke doelen als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen. Ook een bezoek buiten de gemeente is mogelijk. Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje neem je contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort. Deelname aan ANWB AutoMaatje is tegen een onkostenvergoeding van 35 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Zo werkt ANWB AutoMaatje op hoofdlijnen

 1. Heb je vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort.
 2. Vervolgens wordt een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs gezocht die jou, op het door jouw gewenste moment, wil rijden.
 3. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Daarbij word je geïnformeerd over de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding. Deze vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met eventuele parkeerkosten.
 4. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij jou en ga je samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij jou blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat voor de terugreis. Je betaalt de onkosten - vergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Meedoen met ANWB AutoMaatje? Neem contact op met ANWB AutoMaatje Amersfoort en schrijf je gratis in. Bel 06 - 537 007 84 (maandag t/m donderdag van 9:00 - 12:00 uur) of mail: automaatje.amersfoort@gmail.com

Of kijk voor meer informatie www.automaatje-amersfoort.nl

Op de site kun je ook lezen hoe je je als vrijwilliger (chauffeur) kunt aanmelden.

Sport

Out of the Box boks/weerbaarheidtraining

Woon jij in (omgeving) Amersfoort, ben je tussen 18-27 jaar en loop je vast op het gebied van wonen, financiën, relaties, dagbesteding en/of werk?

Misschien zelfs met schooluitval, criminaliteit, armoede, schulden, werkloosheid en/of dakloosheid tot gevolg? Misschien is Out of the Box iets voor jou!

Bij Out of the Box helpen we jou om je terug te boksen in de maatschappij. Op eigen kracht, maar niet alleen. In een vertrouwde omgeving, die houvast, erkenning en motivatie brengt. De bokssport wordt hierbij als middel ingezet om je fysiek en mentaal uit te dagen en in beweging te komen. En te boksen voor wat je waard bent.

Op eigen niveau uitgedaagd

Out of the Box is een kans om zelf het tij te keren. Je wordt op eigen niveau uitgedaagd en komt voor keuzes te staan zoals op tijd of te laat komen, opgeven of doorgaan, weerstand bieden of samenwerken, respectvol of respectloos opstellen. Door over deze thema’s te spreken en persoonlijke doelen te stellen met de bokstrainers en sociaal werkers, doe je nieuwe inzichten en vaardigheden op. Inzichten en vaardigheden die nodig zijn om gezonde keuzes te maken, werk te vinden en te behouden, sociale contacten te kunnen onderhouden en grenzen te bewaken.

Prijs

Gratis
Workshop

Introductie 'Filosofie & zelfkennis

In deze 3 bijeenkomsten gaan we kennis maken met de onderliggende oorzaken van onze problematiek, onze obstakels en het lijden waar elk mens in het leven mee te maken krijgt. Deze filosofie & zelfkennis biedt ons een weg om tot de kern van onze problemen door te dringen door op een andere manier naar onze problematiek te kijken.

Op weg gaan met deze filosofie betekent naar jezelf leren kijken, niet op een manier zoals je in de spiegel kijkt om te zien of je haar wel goed zit, maar leren kijken naar onze innerlijke spiegel.

Als we eenmaal inzicht krijgen in de wortel van onze problematiek, heeft dit als gevolg dat we hier beter mee om kunnen gaan en of dat het vanzelf ophoudt te bestaan. Dit zal niet alleen harmonie en stabiliteit in onszelf teweeg brengen maar ook werkzaam zijn in onze naaste omgeving.

Deze bijeenkomsten zijn universeel en niet aan religie of opleiding gebonden.

Data: Maandag 3 en 17 april en 1 mei

Kosten: 45 euro incl. koffie/thee

Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur

Adres: De Vergulde Wagen 103, 3824 CK, Amersfoort

Ben je geïnteresseerd in persoonlijke groei en ontwikkeling? Wil je erbij zijn?

Meld je dan aan via: www.conjahopman.nl of bel me even op 06-50295125

Ontmoetingsplaats

Heropening Trefpunt Operahuis

Feestelijke heropening -Şenlikli yeniden açılış- إعادة افتتاح الاحتفالية-Trefpunt Operahuis op het Ariaplein zaterdag 25 maart van 11 tot 15:30 u

Het Trefpunt Operahuis is een ontmoetingscentrum van bewoners voor bewoners. Kom gezellig langs om te kijken welke activiteiten er voor de bewoners zijn. Binnen in het Trefpunt Operahuis begroeten vrijwilligers u met een hapje, drankje en muziek. Ook geven zij graag uitleg over de activiteiten. Voor de kinderen staat Ria weer klaar om te schminken!!

De bouw is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort, Oranje Fonds, de Alliantie en het Buurtbudget Randenbroek-Schuilenburg

Educatie

Culturele ontmoeting met taal

Een gezellige ochtend met diverse activiteiten om elkaar te leren kennen maar ook om het Nederlands in diverse situaties onder de knie te krijgen. Op de maandagochtend is er een beginnersgroep en op donderdagochtend een groep gevorderden.

Beweging

Samen Gezond Bewegen voor mannen

Doelgroep: Voor ouderen (mannen) die willen werken aan hun conditie/gezondheid. Mensen uit Randenbroek/Schuilenburg hebben voorrang.

Huidige groep: Leeftijden tussen de 25 t/m 65 jaar. (mannen)

Gezellig met mensen uit de omgeving gezond bewegen in de sportzaal Schuilenburg. Tijdens het sporten leer je ook andere mensen kennen uit de buurt. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau.

Voordelen: Werken aan je gezondheid, contacten maken, ontspanning en gezelligheid. Kortom een zinvolle dagbesteding.

Programma bestaat uit:

 • Begin: gezellig kletsen en warming up.
 • conditietraining / balletje trappen
 • weerbaarheidstraining (trap en stoot technieken)
 • Einde: ontspanning (rekken, strekken en gesprekjes onderling)

Dit is geen standaardprogramma. Als er behoefte er is worden er ook andere activiteiten gedaan zoals voetballen, wandelen, buiten sporten, joggen, barbecueën etc.

Vergoeding: Gratis.

Zondag: 19.00 t/m 20.00 - uitloop/napraten t/m 20.30

Woensdag: 19.30 t/m 20.30 - uitloop/napraten t/m 21.00

Leefstijl coaches

Workshop voedingsetiketten lezen

Met alle verleidingen is het niet makkelijk om de juiste keuzes te maken in de supermarkt. Weet wat de supermarkt je aanbiedt en leer op basis van ingrediënten / etiketten betere keuzes maken. Aanmelders vanuit Liendertrustenburg.nl ontvangen 25% korting.

Met alle verleidingen van deze tijd is het niet gemakkelijk om de juiste keuzes te maken in de supermarkt. Weet wat de supermarkt je aanbiedt en leer op basis van de ingrediënten op de etiketten betere keuzes maken. Je leert:

 • Het belang en invloed van de drie macro ingrediënten (basis) kennen
 • De belangrijkste en meest voorkomende ingrediënten in hedendaagse verpakte voeding herkennen door etiketten te lezen
 • Je leert kiezen tussen meerdere vergelijkbare producten op basis van het etiket. Daarmee weet je de betere variant te kiezen
 • Goede / gezonde keuzes maken kunnen ook financiële gevolgen hebben. Daarom houden we in diverse scenario’s ook rekening met budgetten

Voor aanmelders vanuit Liendertrustenburg.nl bied ik een korting van 25%, waardoor er voor €30,- deel te nemen is. Meld je aan en we prikken een datum.

Prijs

€30,00
Activiteitencentrum

Gezocht: coördinator met lesbevoegdheid

Ontmoetingscentrum Entree in Amersfoort zoekt een mede-coördinator voor 16-18 uur per week op zzp-basis. Je gaat samen met de huidige coördinator de dagelijkse activiteiten in goede banen leiden. Bij Entree werken 85 vrijwilligers meerdere uren per week om bezoekers mogelijkheden te bieden zich te ontwikkelen. Entree wordt van ‘s ochtends tot ‘s avonds goed bezocht: er zijn groepslessen Nederlandse taal en een-op-een lessen voor allochtone vrouwen en enkele mannen. In de middag komen er m.n. kinderen van 6 tot 18 jaar individueel werken met een vrijwilliger aan het schoolwerk, léren leren, woordenschat, begrijpend lezen, rekenen/wiskunde maar ook het verhogen van concentratie, leerbereidheid e.d. Entree biedt ook begeleiding aan kinderen met leermoeilijkheden. Mensen bij Entree komen uit alle windstreken en het centrum is individueel gericht, laagdrempelig en kleinschalig. Ook een doelgroep van Entree zijn bewoners die ofwel geen onderwijs hebben genoten of door andere oorzaken moeilijk lerend zijn. 

Je taken t.a.v. de lessen omvatten onder meer:

-het matchen van vrijwilligers en leerlingen/cursisten en met hen de les plannen in het rooster

-heel belangrijk is de begeleiding van de lessen, wij begeleiden onze vrijwilligers en stagiairs intensief, d.w.z.

je denkt mee met vrijwilligers/stagiaires en cursisten/leerlingen wat het doel en de inhoud van de lessen is en je volgt het effect van de lessen. Je zet je in voor de evaluatie van het pedagogisch/didactische deel van het werk en het kwaliteitsverbeterplan, en verzorgt de verslaglegging hiervan

-daarnaast voer je intakes met vrijwilligers en met cursisten/leerlingen die zich aanmelden bij Entree, je maakt een inschatting welke kwaliteiten docenten bezitten en met welke leerling/cursist een goede match te maken is. Samen met de docent stel je een plan op om het leerproces op gang te brengen. Vrijwilligers en stagiaires hebben vaak geen onderwijsachtergrond, dus worden door de coördinatoren wegwijs gemaakt.

-zo nodig vervang je zelf wel eens een les

Het is duidelijk dat voor deze taken pedagogisch didactische kennis, zoals PABO, leraren- of NT2 opleiding en ervaring gevraagd wordt. Je hebt een goed beeld van wat kinderen op school moeten leren en je kunt meedenken over de aanpak van kinderen of cursisten met leermoeilijkheden. Je hebt kennis van NT2 of bent bereid je erin te verdiepen. 

 -je geeft mede leiding aan administratieve werkzaamheden, verslaglegging e.d.

-verder denk je mee over het beleid en over de huidige en nieuwe activiteiten van Entree in relatie tot de doelstellingen en geeft hier mede vorm aan.

Gevraagde kennis en vaardigheden:

*PABO of een lerarenopleiding of een adequate, vergelijkbare opleiding 

*didactische vaardigheden

*verantwoordelijkheidsgevoel

*leiding kunnen geven

*kunnen samenwerken en overleggen

*inzicht in de leefwereld van onze leerlingen en cursisten

*communicatieve vaardigheden

Spreekt het werk van Entree je aan? Wij zoeken naast de huidige part time zzp-er een extra zzp-er voor 16 tot 18 uur in de week.

Richt dan een mail met CV en motivatie aan Toos de Ree

stichtingontmoetingscentrum@gmail.com

Meer informatie over Entree?

Telefoon: (033) 7520045 / 06 51871138

www.entree.jouwweb.nl

Haydnstraat 26a, 3816 XH Amersfoort 

 

Stichtingen

Buurtkastjes voor gezinnen in nood

fotograaf: Asma Larrassi

De stijgende kosten zorgen ervoor dat veel gezinnen nauwelijks rond kunnen komen. Daarom slaan verschillende organisaties in de stad de handen ineen om gezamenlijk de voedselkastjes in de stad onder de aandacht te brengen. Ze roepen alle bedrijven en bewoners op deze te vullen met voedsel, menstruatieartikelen en andere verzorgingsproducten.

Tijd voor actie

Kranten en nieuwsapps koppen over de stijgende lasten. Energieprijzen gaan omhoog, de boodschappen zijn duurder en de kosten van materialen zijn ook flink gestegen. Het heeft grote gevolgen voor veel gezinnen. Eén op de tien vrouwen kan maandelijks niet naar werk of school omdat er geen geld is voor menstruatieartikelen, Stichting Leergeld heeft een toename in aanvragen van 25% en het Nibud verwacht dat één op de drie gezinnen de eindjes maar moeilijk aan elkaar kan knopen. Hoogste tijd voor actie dus, dacht Impact033.

Krachten bundelen

Sandra Barth, oprichter van Impact033, heeft de organisaties in Amersfoort benaderd die zich inzetten tegen armoede en heeft aan inwoners in Amersfoort gevraagd waar de huidige kastjes staan. Deze informatie bleek namelijk nogal versnipperd te zijn. Zij bracht de organisaties met elkaar in contact en met de tips van bewoners uit de stad ontstond er een complete lijst. ‘Ik las een bericht over menstruatiearmoede. Eén vrouw vertelde dat ze haar baan kwijt is geraakt, doordat ze niet naar haar werk kon zonder menstruatieartikelen. Dat raakte mij zó, dat ik ben gaan kijken wat ik kon doen en kwam erachter dat er overal in de stad voedselkastjes staan, maar er is geen centrale lijst of plek waar je de informatie kunt vinden’, vertelt de initiatiefneemster.

Kastjes vullen

Een deel van de voedselkastjes in de stad worden onderhouden en gevuld door de Stichting Armoedefonds, een landelijke organisatie, maar een groot deel van de kastjes is vaak leeg door de toenemende vraag. ‘Daarom wil ik iedereen oproepen die het kan opbrengen om extra boodschappen te doen, een voedselkastje in zijn buurt te adopteren en er regelmatig wat boodschappen in te plaatsen.’ Sandra Barth vervolgt: ‘Bovendien zijn er wijken waar nog helemaal geen buurtkastjes staan: Vathorst, Randenbroek, Vermeerkwartier, Hoogland en Schothorst. Als er in deze wijken bewoners of organisaties zijn die wel zo’n kastje in hun voortuin willen, dan zou dat super zijn!’. Boodschappen die in een buurtkastje geplaatst kunnen worden, zijn houdbare, gezonde etenswaren en basisverzorgingsproducten, zoals tandpasta of douchegel.

Lijst met voedselkastjes

Melt Pels van IndeBuurt heeft een mooie kaart op Google Maps gemaakt waar alle kastjes staan en Lindsay Wiering, een enthousiaste inwoner, beheert de Facebookgroep ‘Buurtkastjes Amersfoort’ waar elke inwoner zijn vragen kan stellen en de lijst van kastjes vinden en aanvullen. De organisaties die meewerken aan deze campagne zijn Impact033, IndeBuurt033, Sociaal Fonds Amersfoort, Geldloket en de Stichting Armoedefonds. Organisaties en inwoners die ook mee willen helpen kunnen zich melden bij Impact033, via het emailadres hallo@impact033.nl

Cultuur

Chantatouille zoekt hoge sopraan

Chantatouille (www. chantatouille.nl) is een enthousiast en goed bezet kamerkoor. We zingen vooral klassieke maar ook nieuwe meerstemmige muziek. Bekend en onbekend. Een mooie koorklank en goede sfeer zijn belangrijk. Er is nog plek vrij voor een hoge sopraan.

Wij repeteren op maandagavond in de Rochuskapel van hofje Armen de Poth. Kom gerust eens meerepeteren om de sfeer te proeven.

Nieuwsgierig geworden? Laat dan van je horen! Dat kan via chantatouille@gmail.com of info@chantatouille.nl

Educatie

gezocht:ZZP-er met onderwijsachtergrond

Ontmoetingscentrum Entree in Amersfoort zoekt een mede-coördinator met een lesbevoegdheid, om samen met de huidige coördinator de dagelijkse activiteiten op Entree in goede banen te leiden. Bij Entree werken 85 vrijwilligers meerdere uren per week om een ander te helpen. Entree wordt van ‘s ochtends tot ‘s avonds goed bezocht: in de ochtend en voormiddag zijn er o.a. groepslessen taal voor allochtone vrouwen en enkele mannen. In de middag komen er m.n. kinderen van 6 tot 16 jaar individueel werken met een vrijwilliger aan het schoolwerk, leren leren, woordenschat, begrijpend lezen, rekenen, maar ook wiskunde e.d. Mensen bij Entree komen uit alle windstreken en het centrum is laagdrempelig en kleinschalig. Spreekt het werk van Entree je aan? Wij zoeken naast de huidige part time zzp-er een extra zzp-er voor 16 tot 18 uur in de week.

Je taken omvatten onder meer: je voert intakes met vrijwilligers en met cursisten / leerlingen die zich aanmelden bij Entree. Je matcht vrijwilligers en leerlingen / cursisten met elkaar en vindt samen met hen een geschikt moment in het rooster, dat zij bij Entree samen kunnen werken. Je begeleidt en denkt mee met vrijwilligers / stagiairs hoe zij een cursist (voor bv individuele taalles aan moeilijk lerende mensen) of leerling het beste kunnen helpen. Hiervoor is het belangrijk dat je pedagogisch didactische vaardigheden bezit, bv de PABO hebt afgerond of een lerarenopleiding. Je hebt een goed beeld van wat kinderen op school moeten leren en je kunt meedenken over de aanpak van kinderen of cursisten met leermoeilijkheden. Je hebt kennis van NT2 of bent bereid je er in te verdiepen. Je werkt ook mee aan de evaluatie van onze activiteiten en het kwaliteitsverbeterplan.

Je houdt je bezig met werven en aannemen van vrijwilligers en stagiaires MBO 2 en 4 (Zorg en Welzijn). Ook maak je kennis met en match je VWO leerlingen, die 10 weken komen om een leerling bijles te geven bij Entree. Wij begeleiden onze vrijwilligers en stagiairs intensief. Verder denk je mee over het beleid en over de huidige en nieuwe activiteiten van Entree in relatie tot de doelstellingen en geeft hier mede vorm aan. Je regelt op de dagen dat je werkt zo nodig vervanging of vervangt zelf een les bij afwezigheid van vrijwilligers. Tot slot geef je mede leiding / verricht je zelfstandig administratie en mailverkeer, financiële verslaglegging e.d. Je onderhoudt contacten met andere instanties.

Gevraagde kennis en vaardigheden:

adequate HBO-of vergelijkbare opleiding, zoals PABO of een lerarenopleiding

didactische vaardigheden

verantwoordelijkheidsgevoel

leiding kunnen geven

kunnen organiseren

kunnen samenwerken en overleggen

stiptheid

inzicht in de leefwereld van onze leerlingen en cursisten

affiniteit met het veld van onderwijs en welzijn

communicatieve vaardigheden

Heb je interesse in deze vacature?

Richt dan een mail aan Toos de Ree

stichtingontmoetingscentrum@gmail.com

Meer informatie over Entree?

Telefoon: (033) 7520045 / 06 51871138

www.entree.jouwweb.nl

Haydnstraat 26a, 3816 XH Amersfoort 

Gezondheid

Cursus Goed en Gezond met elkaar

De gratis cursus 'Gezond en Goed met elkaar' start woensdag 24 mei van 15:00-16:30 bij de Bibliotheek Eemland op het Eemplein. We komen 8 keer bij elkaar. Je hoeft niet goed te kunnen lezen en schrijven.

Heb je interesse? Mail naar liesbethdegoeij@hotmail.com of bel/whatsapp op 0625574660.

Sociaal

Dinsdag Hobbygroep voor vrouwen

Iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur hebben wij een inloopochtend in OBS 't Spectrum.

Prijs

Gratis
Beweging

Kleurrijke Wandelgroep

voor mensen die willen wandelen in de buurt. Vanaf 15 februari 2022 op

dinsdag van 11:00 - 11:30uur (15 of 30 minuten)

vrijdag 11:00 - 12:00uur (60 minuten)

Verzamelen bij Beytna (het Klokhuis) Weberstraat 2 in Randenbroek / aanmelden kan via info@beytna.nl / We zoeken ook nog begeleiders

Spelletjes

Speel-o-theek De Regenboog

Is de plek waar speelgoed uitgeleend wordt in Schuilenbrug. Leden van de speel-o-theek kunnen er speelgoed en gezelschapsspellen uitzoeken en dit een aantal weken mee naar huis nemen.

Buurtteam

Buurtmoeders Schuilenburg

Buurtmoeders houden toezicht op verschillende speelplekken in de wijk Schuilenburg.

Bingo

Bingo

Zes keer per jaar organiseren we een leuke, gezellige bingo voor buurtbewoners van Randenbroek & Schuilenburg.

Eind maart 2023 gaan we weer van start met de 1e bingo; houdt het prikbord in de gaten voor de juiste datum.

Exposities

DUO expositie

van 2 december tot 16 januari 2022 zeegezicht schilderijen van Ans Smits en portretten van Anne Ruurd Oosterwoud

Educatie

educatief spelatelier

Het educatief spelatelier gaat starten vanaf woensdag 15 september 2021. Elke week spelen we samen spelletjes waar je iets van kunt leren, vooral op het gebied van taal en rekenen. Naast taalontwikkeling leer je ook strategisch denken en samenwerken. En natuurlijk geeft het samen spelen veel plezier en gezelligheid. Leuk en leerzaam dus!

De precieze lokatie en tijd worden begin september bekend gemaakt. Je kunt je wel alvast aanmelden door een mail te sturen naar Bellinda Bladergroen (b.bladergroen@yahoo.com).

Samen spelen is leuk bij veel deelnemers, dus maak ook alvast je vriendjes en vriendinnetjes enthousiast en vraag ook aan hen om zich aan te melden.

Bellinda Bladergroen organiseert vaker spel- en knutselactiviteiten voor (jonge) kinderen, gericht op leren en taalontwikkeling. Ook geeft zij huiswerkbegeleiding en bijles (primair onderwijs en middelbare school (alle niveaus)).

Bij voldoende belangstelling wil zij ook graag een activiteit organiseren in schoolvakanties. Stuur gerust een mail en vraag naar de mogelijkheden.

Dat geldt ook voor vragen over hulp bij leren en huiswerk.

Prijs

Gratis
Koken

Samen eten

Binnenkort starten we met een nieuwe groep vanaf mei 2023. Houdt het prikbord in de gaten voor de juiste datum.

Elke week op vrijdagmiddag gaan we met mensen uit de buurt een maaltijd maken. We koken ook voor een aantal mensen in de buurt, mensen die eenzaam zijn of weinig buiten komen. We brengen hen een maaltijd en maken een praatje. Het eten is een mogelijkheid om in contact te komen en een aanleiding om met elkaar in gesprek te komen. Ook voor onszelf is dit een manier om meer zicht te krijgen op onze wijk en de mensen die er wonen. Samenwerken met elkaar tijdens het koken geeft verbinding, we leren elkaar op een andere manier kennen en elkaar te helpen. Er lopen ’s middags ook mensen binnen voor thee en een praatje en we nodig hen uit om mee te eten.

Prijs

Gratis
Buurthuizen

Inloop

Heeft u een vraag of wilt u gezellig even een kop koffie, thee of frisdrank met ons drinken, wees welkom tijdens onze inloopmiddagen op maandag, woensdag en donderdag van 13.15 - 16.30 uur

Prijs

Gratis

Ouderkamer Randenbroek

Ouderkamer komt elke woensdagochtend bij elkaar, verschillende thema’s/workshops worden georganiseerd.

Naailessen voor vrouwen

Elke woensdag ochtend kunnen vrouwen onder begeleiding van een docente leren naaien en eigen kleding repareren. Het is bedoeld voor iedereen maar wel via inschrijving (er is een wachtlijst!)

Creatief

Creativiteit & Voorlichting

Activiteit waar dames elke dinsdagochtend creatief bezig zijn, met elkaar praten en ook voorlichting krijgen over verschillende thema’s

Prijs

Gratis

Creatieve avond

Ontmoetingsgroep voor kwetsbare wijkbewoners. Tijdens deze creatieve avond wordt er geknutseld en gepraat. Aan het eind van de avond gaat iedereen naar huis met een zelfgemaakte creatie. Elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur

Spelen met Taal

Een taalcursus voor peuters met hun ouders, waarbij het kind leert op een speelse manier goed Nederlands te spreken en een grotere woordenschat krijgt. U gaat samen boekjes lezen, spelletjes spelen, tekenen, knutselen, praten, e.d. Elke week komt een ander thema aan bod uit de belevingswereld van het kind, zoals dieren, kleuren, vormen, kleding, speelgoed, enz. Wat u tijdens de cursus leert, kunt u heel eenvoudig ook thuis oefenen, zonder dat het u veel tijd of moeite kost. Plezier en gezelligheid staan voorop.

Denksport en Eten

Samen Eten de Brugkerk

Beweging

Buurtsportcoach Randenbroek-Schuilenburg

Onze opdracht is zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging brengen. Samen met onze SRO-collega’s creëren wij de optimale condities om jong en oud te laten bewegen en sporten. Beweging is namelijk veel meer dan alleen het fysieke aspect. Beweging verbindt, biedt ruimte in je hoofd, geeft energie en zet mensen weer midden in de maatschappij.

Om dit te bewerkstelligen werken we intensief samen met professionals in de wijken, scholen en organisaties. Daarnaast spelen de sport en beweegaanbieders in de stad een cruciale rol. Om deze reden hebben wij een team van verenigingsadvisering die verenigingen ondersteunen, adviseren en helpen ontwikkelen.

Onze missie; samen alles in beweging zetten om zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging te brengen.

In Randenbroek/Schuilenburg is Jorit Jongetjes actief als buurtsportcoach. Als je vragen hebt over het sportaanbod in Amersfoort, of welke sport of activiteit het beste bij je past: neem contact met ons op!

Prijs

Gratis
Zoom