Spelletjes

Speel-o-theek De Regenboog

Is de plek waar speelgoed uitgeleend wordt in Schuilenbrug. Leden van de speel-o-theek kunnen er speelgoed en gezelschapsspellen uitzoeken en dit een aantal weken mee naar huis nemen.

Buurtteam

Buurtmoeders Schuilenburg

Buurtmoeders houden toezicht op verschillende speelplekken in de wijk Schuilenburg.

Bingo

Bingo

Zes keer per jaar organiseren we een leuke, gezellige bingo voor buurtbewoners van Randenbroek & Schuilenburg.

Door de coronamaatregelen hebben wij de bingo van december helaas moeten laten vervallen. Hopelijk lukt het ons om in januari met de vernieuwde bingo te starten, dus houdt onze agenda in de gaten.

Exposities

DUO expositie

van 2 december tot 16 januari 2022 zeegezicht schilderijen van Ans Smits en portretten van Anne Ruurd Oosterwoud

Educatie

educatief spelatelier

Het educatief spelatelier gaat starten vanaf woensdag 15 september 2021. Elke week spelen we samen spelletjes waar je iets van kunt leren, vooral op het gebied van taal en rekenen. Naast taalontwikkeling leer je ook strategisch denken en samenwerken. En natuurlijk geeft het samen spelen veel plezier en gezelligheid. Leuk en leerzaam dus!

De precieze lokatie en tijd worden begin september bekend gemaakt. Je kunt je wel alvast aanmelden door een mail te sturen naar Bellinda Bladergroen (b.bladergroen@yahoo.com).

Samen spelen is leuk bij veel deelnemers, dus maak ook alvast je vriendjes en vriendinnetjes enthousiast en vraag ook aan hen om zich aan te melden.

Bellinda Bladergroen organiseert vaker spel- en knutselactiviteiten voor (jonge) kinderen, gericht op leren en taalontwikkeling. Ook geeft zij huiswerkbegeleiding en bijles (primair onderwijs en middelbare school (alle niveaus)).

Bij voldoende belangstelling wil zij ook graag een activiteit organiseren in schoolvakanties. Stuur gerust een mail en vraag naar de mogelijkheden.

Dat geldt ook voor vragen over hulp bij leren en huiswerk.

Prijs

€0.00
Koken

Samen eten

Elke week op vrijdagmiddag gaan we met mensen uit de buurt couscous of een andere maaltijd maken. We koken ook voor een aantal mensen in de buurt, mensen die eenzaam zijn of weinig buiten komen. We brengen hen een maaltijd en maken een praatje. Het eten is een mogelijkheid om in contact te komen en een aanleiding om met elkaar in gesprek te komen. Ook voor onszelf is dit een manier om meer zicht te krijgen op onze wijk en de mensen die er wonen. Samenwerken met elkaar tijdens het koken geeft verbinding, we leren elkaar op een andere manier kennen en elkaar te helpen. Er lopen ’s middags ook mensen binnen voor thee en een praatje en we nodig hen uit om mee te eten.

Prijs

€0.00
Buurthuizen

Inloop

Heeft u een vraag of wilt u gezellig even een kop koffie, thee of frisdrank met ons drinken, wees welkom tijdens onze inloopmiddagen op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 - 16.00 uur

Prijs

€0.00
Meedoen

Wijk NME 'Het Beekdal'

WijkNME “het Beekdal” is onderdeel van Stichting Elisabeth Groen. De activiteiten vinden plaats in Elisabeth Groen, stadspark voor en door bewoners. Om inwoners meer te betrekken bij het park wordt elke week een activiteit aangeboden waarin volwassenen en kinderen kunnen leren en genieten in, van en met de natuur van het gebied. Elke keer een andere thema, voor een andere leeftijdsgroep. Houd de agenda in de gaten voor de activiteiten van deze maand, of kijk tijdens de lockdown bij onze leuke buitenactiviteiten om zelf te doen.

Naailessen voor vrouwen

Elke woensdag ochtend kunnen vrouwen onder begeleiding van een docente leren naaien en eigen kleding repareren. Het is bedoeld voor iedereen maar wel via inschrijving (er is een wachtlijst!)

Ontmoeten

Buitenkast Het Scala

Buitenkasten zijn speelplekken met recreatieve en educatieve waarde waar kinderen speelgoed kunnen lenen en samen in de directe omgeving kunnen spelen. Er zijn sport- en spelmiddagen, knutselmiddagen. Er worden af en toe samen klusjes gedaan om de speelomgeving schoon en heel te houden, waarbij positief gedrag wordt beloond. Kinderen kunnen fijn spelen en de volwassenen houden toezicht. De buitenkast biedt daarnaast een belangrijk ontmoetingsfunctie voor de ouders en wijkbewoners. Er zijn participatiemedewerkers die de ouders en wijkbewoners helpen met het coördineren en ondersteunen van wijkinitiatieven.

Prijs

€0.00
Beweging

Buurtsportcoach Randenbroek-Schuilenburg

Onze opdracht is zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging brengen. Samen met onze SRO-collega’s creëren wij de optimale condities om jong en oud te laten bewegen en sporten. Beweging is namelijk veel meer dan alleen het fysieke aspect. Beweging verbindt, biedt ruimte in je hoofd, geeft energie en zet mensen weer midden in de maatschappij.

Om dit te bewerkstelligen werken we intensief samen met professionals in de wijken, scholen en organisaties. Daarnaast spelen de sport en beweegaanbieders in de stad een cruciale rol. Om deze reden hebben wij een team van verenigingsadvisering die verenigingen ondersteunen, adviseren en helpen ontwikkelen.

Onze missie; samen alles in beweging zetten om zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging te brengen.

In Randenbroek/Schuilenburg is Patrick de Mooij actief als buurtsportcoach. Als je vragen hebt over het sportaanbod in Amersfoort, of welke sport of activiteit het beste bij je past: neem contact met ons op!

Prijs

€0.00
Zoom